Євросуд визнав доведеними заяви ЄС про постачання Росією зброї на Донбас

Євросуд визнав доведеними заяви ЄС про постачання Росією зброї на Донбас

Укрінформ
Суд Євросоюзу ухвалив рішення про правомірність запровадження обмежувальних заходів ЄС проти виробника засобів протиповітряної оборони російської компанії АТ «Концерн ВКО «Алмаз-Антей».

Про це йдеться у постанові Суду ЄС від 25 січня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Суд ЄС підтримав заморожування активів російської компанії «Алмаз-Антей», - заявили у судовій інстанції Євросоюзу.

Це рішення ухвалене у відповідь на апеляцію компанії «Алмаз-Антей» щодо законності уведених санкцій у 2015-му та 2016 роках.

Як нагадали у суді, у відповідь на «кризу» в Україні у 2014 році Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи (заморожування активів та візову заборону) проти фізичних і юридичних осіб, які підривають та загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

У цьому зв’язку ЄС заблокував активи російській компанії АТ «Концерн ВКО «Алмаз-Антей», який спеціалізується та створенні та виробництві озброєння ППО і ПРО.

«Російське керівництво постачає важке озброєння сепаратистам на сході України з метою дестабілізації ситуації в Україні. Це озброєння використовується сепаратистами, у тому числі, для збиття літаків. Відтак, як державна компанія, «Алмаз-Антей» бере участь у дестабілізації в Україні», - констатували у Суді ЄС.

Слід зазначити, що саме концерн «Алмаз-Антей» є розробником і виробником зенітно-ракетного комплексу «Бук», яким російські військові з окупованої на сході України території збили у липні 2014 року пасажирський літак рейсу MH-17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-