Туреччина, Іран, РФ: військового вирішення конфлікту не існує

Туреччина, Іран, РФ: військового вирішення конфлікту не існує

Заява
Укрінформ
Росія, Іран і Туреччина визнали суверенітет і територіальну цілісність Сирії і заявили, що військового вирішення конфлікту в арабській країні не існує.

Про це повідомляє Kazinform із посиланням на заяву, яку зачитав у присутності трьох сторін міністр закордонних справ Казахстану Кайрат Абдрахманов.

У документі йдеться, що делегації трьох країн підтримують початок переговорів між урядом Сирійської Арабської Республіки і збройною опозицією в Астані 23-24 січня.

Сторони переконані, що «військового вирішення даному питанню немає, і воно може бути вирішено тільки політичним процесом на підставі реалізації резолюції РБ ООН у всій повноті». Зокрема, вона передбачає конкретні кроки і відповідальність сторін з консолідації режиму припинення вогню, вклад у мінімізацію і скорочення насильства, побудову довіри і забезпечення стримуваного гуманітарного доступу, а також захист руху цивільних осіб у Сирії.

«Було вирішено створити тристоронній механізм, який має стежити за повною відповідністю режиму припинення вогню, відсутністю провокацій та іншими питаннями. Ми підтверджуємо свою визначеність продовжувати боротьбу проти ДАІШ (ІДІЛ — ред.) і відокремити їх від іншої частини збройної опозиції», - зачитав Абдрахманов.

Переговори в столиці Казахстану Астані щодо мирного врегулювання в Сирії були ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною. Ці країни почали просувати ідею сирійських мирних переговорів після того, як сирійські урядові війська минулого місяця взяли під контроль Алеппо.

фото: Анадолу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-