Кандидат у міністри фінансів США «на 100%» підтримує санкції проти РФ

Кандидат у міністри фінансів США «на 100%» підтримує санкції проти РФ

Укрінформ
Кандидат на пост міністра фінансів США Стівен Мнучін заявив, що він «на 100%» залишається прихильником чинних санкцій щодо Росії.

Про це він повідомив, відповідаючи на запитання в ході слухань у фінансовому комітеті сенату, передає CNBC.

«Можу вас запевнити, що, де є санкції, я готовий використовувати їх до встановленої законом максимальної межі», - сказав Мнучин.

За його словами, чинні санкції «станом на сьогодні» просто необхідні для боротьби з тероризмом «та іншою незаконною діяльністю»

При цьому кандидат на посаду голови мінфіну зазначив, що скасування санкцій може розглядатися, але лише у разі обміну на «кращу угоду».

«Обраний президент дав ясно зрозуміти, що готовий змінити ці санкції тільки в тому випадку, якщо отримає «кращу угоду». Тобто, якщо ми отримаємо щось натомість. Йдеться чи про ядерну зброю, чи про інші сфери», - сказав Мнучін.

Про введення щодо Росії додаткових санкцій, наприклад за хакерські атаки, на чому наполягає група сенаторів з обох партій, Мнучін поки що необхідності не бачить.

«Поки у мене немає даних, необхідних для того, щоб зрозуміти, чи потрібно запроваджувати нові санкції», - зазначив він.

Сенатори пообіцяли, що у разі затвердження Мнучіна йому буде направлений запит про розслідування відносно радника обраного президента США Дональда Трама Ентоні Скарамуччі, якого підозрюють у порушенні санкцій проти Росії. Мнучін у свою чергу запевнив законодавців, що у всьому, що вони йому надішлють, він або сам, або його апарат обов'язково розберуться.

«Можете бути в цьому на 100% впевнені», - пообіцяв він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-