Пропозиція Трампа зняти санкції з РФ може дорого йому коштувати – Гербст

Пропозиція Трампа зняти санкції з РФ може дорого йому коштувати – Гербст

Укрінформ
Заявлена Дональдом Трампом ініціатива щодо послаблення санкцій проти Росії в обмін на її ядерне роззброєння може не дійти до реалізації, оскільки здатна викликати політичні суперечки, навіть всередині його партії, члени якої ініціювали посилення тиску на Москву.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Джон Гербст.

"Я думаю, президент (Трамп – ред.) матиме можливість укласти угоду, яка включатиме ці елементи (послаблення санкцій в обмін на ядерне роззброєння – ред.), однак чи піде він на таку пропозицію, це окреме питання", - зазначив дипломат.

У цьому зв'язку він висловив здивування, що Трамп пропонує зняти санкції в якості "цукерки" для угоди щодо ядерного роззброєння. "Росія більше зацікавлена в такій ядерній угоді, ніж Сполучені Штати. Наша економіка може підтримувати програми озброєнь, російська – ні", - констатував експерт.

Якщо адміністрація Трампа пропонуватиме зняти санкції на таких умовах, то "зіштовхнеться з потужним опором критики, в тому числі, з боку власної політичної партії", зауважив Гербст. У цьому зв'язку він нагадав про новий двопартійний законопроект, який передбачає додаткові покарання Росії через її втручання у президентські вибори.

Водночас, експерт нагадав, що і Джеймс Маттіс, номінований на пост глави Пентагону, і Рекс Тіллерсон, кандидатура якого висунута на посаду держсекретаря США, під час слухань висловились на користь збереження санкцій проти РФ.

"Отже, Трамп, очевидно, може це зробити, але також ясно, що йому це дорого обійдеться, якщо він піде на такий крок", - зауважив Гербст.

Як повідомлялося, кілька днів тому в інтерв'ю німецькому і британському ЗМІ обраний президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість угоди з Росією: санкції в обмін на скорочення ядерних озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-