Постпред США при ООН: Росія - головна проблема для Америки

Постпред США при ООН: Росія - головна проблема для Америки

Укрінформ
За три дні до завершення кар'єри на посту постійного представника США при ООН Саманта Пауер виступила із завершальною промовою у Вашингтоні, у якій назвала Росію проблемою "номер один" для Америки.

Виступ Пауер відбувся у вівторок в аналітичній установі "Атлантична рада", передає власний кореспондент Укрінформу.

"Головна проблема, яка постала перед нашою велико нацією – це Росія", - заявила представник США на початку виступу.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що РФ під керівництвом президента Путіна робить кроки, щоб послабити порядок, заснований на правилах, від яких уся цивілізована спільнота отримувала користь впродовж останніх семи десятиліть.

"Ми, я маю на увазі США і наших близьких партнерів, повинні об'єднатися, щоб не дати Росії досягти її цілей щодо послаблення цього порядку", - заявила дипломат.

Вона нагадала, що світовий порядок, встановлений після Другої світової війни, був заснований на розумінні більшої безпеки, якщо всі країни виконуватимуть визначені правила. Вони включають, у тому числі, непорушність кордонів суверенних держав, невикористання "навіть під час воєн" певних видів озброєнь і тактик, повагу до прав людини, а також притягнення до відповідальності тих, хто порушує ці правила.

"Впродовж останніх років, ми побачили, як Росія чинила одну агресію за іншою разом з дестабілізуючими діями", - наголосила Пауер.

У цьому зв'язку вона згадала про окупацію Росією Криму в березні 2014-го, проведення там референдуму під дулами автоматів, вторгнення на схід Україні із запереченням присутності своїх військ. Представник США також звернула увагу на допомогу Росії режиму Башара Асада в Сирії, який веде "брудну війну" проти власної країни, в тому числі, блокування гуманітарної допомоги, бомбардування шкіл, лікарень та інших цивільних об'єктів.

"Ми побачили спроби Росії підірвати довіру до міжнародних інституцій, таких як ООН", - зазначила Пауер, навівши один із прикладів звинувачень з боку Чуркіна на адресу генсека ООН, що його доповідь по Алеппо базується на фейкових повідомленнях. Й нарешті, Росія втрутилась у вибори президента США.

У цьому зв'язку Пауер заявила, що Америка повинна діяти у відповідь. Передусім, за її словами, потрібно встановити повну картину втручання росіян у внутрішню політику США та запобігти можливому повторному впливу ззовні. Крім того, потрібно більше інформувати американських громадян щодо серйозності російської загрози. Пауер звернула увагу на важливість забезпечення підтримки союзників США, а також припинення функціонування російської пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-