США поклали на Росію відповідальність за бомбардування Алеппо

США поклали на Росію відповідальність за бомбардування Алеппо

Укрінформ
У Вашингтоні заявляють, що Росія несе повну відповідальність за авіанальоти у сирійському Алеппо.

Таку заяву в середу, 23 листопада, зробив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі. Говорячи про бомбардування сирійських лікарень, Кірбі відзначив, що не знає, російські чи сирійські літаки здійснюють нальоти, інформує DW.

"Це можуть бути і як одні, так і інші. Але навіть якщо це не російські літаки, а сирійські, РФ несе повну відповідальність за вплив, який вона, як ми знаємо, має на режим Асада. Це вплив, який Москва може застосувати для припинення нальотів", - заявив Кірбі.

Коментуючи висловлювання одного з журналістів, який нагадав, що Росія відкидає усі обвинувачення, Кірбі відзначив, що це не звинувачення, а спостереження, які зроблені рядом авторитетних організацій на місцях.

Видання нагадує, що на початку листопада Джон Кірбі висловив думку, що сирійці не отримали ніякої користі від гуманітарної паузи, введеної Росією в Алеппо.

У Держдепі тоді заявили, що гуманітарні паузи вводяться не лише, щоб дозволити жителям покинути місто, але і щоб доставити їм гуманітарну допомогу. При цьому жителям Алеппо, за словами Кірбі, не було надано ніяку допомогу.

Як повідомлялося, у понеділок постійний представник США при ООН Саманта Пауер оприлюднила поіменний список військових керівників, які стояли за ударами сирійських урядових сил по цивільному населенню упродовж останніх п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-