Потенційний глава Пентагону готовий до силового реагування на агресію Росії

Потенційний глава Пентагону готовий до силового реагування на агресію Росії

Укрінформ
Колишній чотирьохзірковий генерал Корпусу морської піхоти США Джеймс Маттіс, який претендує на посаду наступного глави Пентагону, заявив про свою готовність реагувати в силовий спосіб на агресивні дії Росії.

Про це він заявив під час відповідей на запитання голови Комітету з питань Збройних сил Сенату США під час слухань у четвер щодо його призначення на посаду, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я хочу повернутися до моєї поїздки до країн Балтії, Грузії і України. Вони дуже занепокоєні, чи продовжимо ми нашу прихильність у їхній підтримці. Один із головних пріоритетів для балтійських країн – це визначальна військова присутність США там, не базування, але присутність. Чи ви згодні з такою позицією?", - поставив запитання голова комітету Джон Маккейн.

"Пане голово, - почав відповідати Маттіс, - як тільки новий апарат національної безпеки підтвердить це, я разом з ними сяду для того, щоб узгодити комплексну стратегію…"

Втім Маккейн перебив номінанта: "Я говорю безпосередньо про країни Балтії".

На цей Маттіс відповів коротко: "Так, сер".

Сенатор зазначив, що під час візиту в Україну зустрічався з керівництвом країни та брав участь церемоніях вшанування тисяч українців, які полягли в боротьбі за незалежність у війні, що розв'язав Путін. Він також підкреслив важливість визнання того, що Крим є частиною України попри спроби РФ анексувати його. "На вашу думку, що ми маємо робити по відношенню до Росії?"- запитав Маккейн номінанта на главу Пентагону.

"Пане голово, історія – це не гамівна сорочка, але я ніколи не знав кращого провідника для того, щоб рухатися вперед, ніж вивчення історії",- відповів Маттіс. Він висловив переконання, що зараз найголовніше "визнати реальність того, що ми маємо справу з Путіним, і що він намагається зруйнувати Північноатлантичний альянс".

Колишній генерал поставив російську агресію в один ряд з тероризмом і агресивною поведінкою Китаю в Південно-Китайському морі, назвавши це "найбільш масштабною атакою після Другої світової війни".

Маттіс підкреслив, що зараз політика стримування США "має вирішальне значення, і абсолютно вимагає сильної військової відповіді".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-