Путін ніколи не буде партнером США - Маккейн

Путін ніколи не буде партнером США - Маккейн

Укрінформ
Російське керівництво на чолі з Володимиром Путіним ніколи не буде партнером США, в тому числі у заявленій боротьбі проти ІДІЛ. Путін використовує Америку для того, щоб мати ворога, і це продовжується роками.

З такою заявою виступив у четвер під час слухань в Комітеті з питань збройних сил Сенату США голова комітету Джон Маккейн, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кожний з наших останніх трьох президентів мав високі очікування щодо побудови партнерства з російським урядом. Кожна спроба була провалена не тим, що з американського боку не вистачало доброї волі, але через той безперечний факт, що ми маємо зрештою визнати: Путін хоче бути нашим ворогом, ми йому потрібні як ворог", - заявив Маккейн під час слухань щодо затвердження Джеймса Маттіса на посаду міністра оборони США.

"Він (Путін – ред.) ніколи не буде нашим партнером, у тому числі в боротьбі з ІДІЛ. Він вважає, що зміцнення Росії полягає в послабленні Америки. Ми повинні діяти реально на цій основі", - підкреслив голова комітету.

За останні роки Путін вторгся в Україну, окупував Крим, загрожував союзникам США, здійснив військову інтервенцію в Сирію, залишивши за собою смерть та руйнування, порушив свої обіцянки, продовжив Маккейн.

"Російські військові цілили по сирійських лікарнях та бригадах першої медичної допомоги високоточною зброєю. Росія надала озброєння та збила комерційний авіарейс над Україною. Війна, розв'язана Росією, забрала життя тисяч українських військових і цивільних осіб. І найбільш показовою демонстрацією того, що Путін зневажає нашу країну, було навмисне втручання Росії у наші недавні вибори шляхом кібератак та проведення кампанії дезінформації, спрямованої на ослаблення Америки та дискредитацію західних цінностей", - наголосив сенатор.

Через це, за його словами, США мають стояти на позиції сили щодо Росії та будь-якого іншого противника, який прагне підірвати національні інтереси США та кинути виклик світовому порядку. "Ми повинні відновити політику стримування, і це в першу чергу – робота міністерства оборони", - підкреслив Маккейн.

Фото: bostonherald.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-