Ліндсі Грем дорікнув адміністрації Трампа, що вони сліпі до дій Росії

Ліндсі Грем дорікнув адміністрації Трампа, що вони сліпі до дій Росії

Укрінформ
Впливовий американський сенатор Ліндсі Грем, який разом зі своїми колегами Джоном Маккейном та Емі Клобучар недавно побував в Україні, розкритикував обраного президента США і його оточення через те, що вони не бачать очевидних руйнівних намірів Москви.

Про це він заявив у прямому ефірі телеканалу CNN.

"Мене турбує те, що обраний президент Трамп, здається, розуміє, що роблять китайці; що іранська угода – це погано. Він усвідомлює це. Він розуміє загрозу від ІДІЛ… Але коли мова йде про Росію, у нього наче з'являється сліпа пляма, і я абсолютно здивований цим, оскільки росіяни підривають демократію в усьому світі", - наголосив Грем.

Він пояснив: якщо реакція Трампа на дії Росії не буде належною, може дійти до того, що інші країни відчують сміливість та проводитимуть кібер-атаки проти США на наступних виборах, у тому числі проти республіканців. У цьому зв'язку він висловив сподівання, що Трамп після зустрічі в п'ятницю з представниками розвідки усвідомить, що росіяни дійсно вплинули на американські вибори.

Водночас, він розкритикував проросійські погляди деяких номінантів на ключові посади в наступній адміністрації, зокрема, Реска Тіллерсона, який претендує на пост держсекретаря США.

"Якщо кандидат на важливу посаду не розуміє, що замишляють росіяни, то мені буде важко повірити, що він має розуміння як виконувати свою роботу", - зауважив Грем.

Сенатор у цьому контексті зазначив: якщо Тіллерсон заперечить дані розвідки про втручання РФ у вибори в США, то не отримає його голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-