Ле Пен хоче повернення до старої системи валют в ЄС

Ле Пен хоче повернення до старої системи валют в ЄС

Укрінформ
Лідер французьких ультраправих і кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен вважає, що країни ЄС мають відмовитися від євро як єдиної валюти і повернутися до системи ЕКЮ.

Про це вона заявила в інтерв'ю Reuters

"Лідер французького Національного фронту Марін Ле Пен заявила про необхідність повернення до систем ЕКЮ (ECU – європейська валютна одиниця, яка була узагальненням європейського "кошика валют". – Ред.)", – йдеться у повідомленні.

За її словами, французький національний борг у разі обрання її президентом буде номінований у новій національній валюті.

Агенція нагадує, що Ле Пен вже давно заявила про те, що Франція повинна залишити єврозону, але в минулому не говорила про це детально.

"Система ЕКЮ існувала паралельно з національними валютами, – сказала Ле Пен. - Національна валюта, яка співіснує з єдиною валютою, не матиме жодних наслідків для повсякденного життя французів".

На думку Ле Пен, європейська "валютна змія", яка існувала до запровадження євро, "це те, що є досить розумним".

Європейська валютна змія - це система узгоджених валютних курсів між європейськими державами. Була запроваджена у 1972 р. з метою обмежити амплітуди коливання валют європейських країн.

Від 1979 року роль "змії" відігравала європейська колективна грошова одиниця ЕКЮ.

Президентські вибори у Франції заплановано на квітень цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-