МЗС обурене заявою Марін Ле Пен щодо Криму

МЗС обурене заявою Марін Ле Пен щодо Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило обурення заявою кандидата на пост президента Франції Марін Ле Пен про те, що анексія Криму була законною.

Про це йдеться в заяві міністерства в Facebook.

"МЗС України висловлює обурення у зв’язку з тим, що одна з кандидатів передвиборчої кампанії у Франції Марін Ле Пен дозволила собі заяви на підтримку тимчасової окупації та спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь", - відзначили в МЗС.

У МЗС нагадали, що анексію засудили всі цивілізовані країни світу і Франція разом з іншими партнерами по Великій сімці і ЄС, ввела проти Росії санкції.

"Роблячи заяви, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, французька політик виявляє неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України та повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права", - підкреслили у відомстві.

У МЗС також нагадали, що такі заяви "матимуть наслідки", наприклад, заборону на в'їзд в Україну.

"У цьому зв’язку нагадуємо, що подібні заяви, а також дії у порушення українського законодавства, обов’язково матимуть наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в’їзд в Україну", - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Фото: https://inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-