BILD склав ТОП-7 лідерів, які негативно вплинули на світову політику

BILD склав ТОП-7 лідерів, які негативно вплинули на світову політику

Укрінформ
Популярний німецький таблоїд BILD склав свій список лідерів, які негативно вплинули на світову політику в 2016 році.

Список опублікований у вівторок, 3 січня.

"Шок від Брекзиту, путч у Туреччині, терор у Берліні, бомбове пекло Путіна і Асада в Алеппо: не один рік в новітній історії не дав нам так багато політичних сильних ударів, як 2016. У багатьох людей з'явилося відчуття, яке не слід плутати зі звичайним дискомфортом по відношенню до наділених владою, - страх", - йдеться в статті.

Це страх перед тим, що ворогам європейської єдності вдасться розвалити ЄС і знищити єдину валюту, страх, що правитель Кремля, який застосовує військові методи, "не зможе зупинитися на кордонах НАТО і ЄС (наприклад, і в країнах Балтії)".

Першим у списку йде російський президент. Видання нагадує, що рік тому Володимир Путін у великому інтерв'ю BILD заявив: якби Росія з самого початку чітко визначила свої національні інтереси, "світ сьогодні залишався збалансованим". Минув рік - і дисбаланс став іще небезпечнішим: Росія все активніше бере участь у війні Сирії на боці Асада проти цивільних осіб і проти повстанців; на сході України, як і раніше, стріляють; на кордоні з республіками Балтії Путін проводить навчання, "граючи м'язами і постійно порушуючи повітряний простір", перераховує газета.

За інформацією видання, всередині країни Путін підігріває страх війни, в Москві в районах для багатих будують за гроші приватних інвесторів ядерний бункер. Одночасно він озброюється, зокрема, нові озброєння встановлюються в російському анклаві Калінінграді (колишній Кенігсберг).

"Світ майже забув про те, що запасів ядерної зброї все ще вистачає для того, щоб знищити все живе на планеті, у 2017-му, швидше за все, людям доведеться згадати про це", - пише автор.

Він перераховує серед "заслуг" Кремля також хакерські атаки і цілеспрямовані кампанії проти кандидата на посаду президента США Гілларі Клінтон, до яких Москва, за твердженням її пропагандистського апарату, не має жодного відношення.

Слідом за Путіним в "рейтингу" газети йде турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган, якого називають "одним із голвоних ускладнень 2016 року". З одного боку, політик виступив союзником ЄС у питанні біженців, з іншого, своєю політикою, особливо після спроби путчу, перекреслив перспективи членства своєї країни в Союзі.

Третє місце віддано північнокорейському керівникові Кім Чен Ину, якого обожнює 25-мільйонне населення країни. Зараз цей диктатор погрожує Азії і світу ядерною зброєю.

Далі йдуть філіппінський президент Родріго Дутерте, який наводить порядок в країні досить спірними методами; лідер французької політичної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яка претендує на посаду президента Республіки; Башар аль-Асад, який веде вбивчу війну в Сирії.

І лише на останньому, сьомому місці, йде керівник ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді.

Всі ці люди впливатимуть на світову політику і в новому році. Нового Генсека ООН Антоніо Гутерріша, який хоче зробити 2017 "Роком миру", знають більше на його батьківщині, в Португалії, зазначає автор. Натомість Папа Римський сказав те, у що багато людей вірити не хочуть: "Ми перебуваємо у стані війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-