Санкції проти РФ мають зберігатися до повного виконання «Мінська» - Брок

Санкції проти РФ мають зберігатися до повного виконання «Мінська» - Брок

Укрінформ
Санкції проти Росії є адекватною реакцією на її агресію проти України і мають зберігатися до повного виконання Мінських угод.

Про це під час презентації дослідження "Аудит зовнішньої політики" заявив голова Комітету закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Санкції (проти Росії. - Ред.), пов'язані з Мінським процесом, мають залишатися в силі до тих пір, поки Мінські угоди не будуть реалізовані", - сказав Брок.

За його словами, слід усвідомити, що у США, Європі та інших регіонах ведеться боротьба за скасування санкцій, під час якої може використовуватися досить серйозна аргументація, але світова спільнота має бути чіткою і послідовною у своїй позиції щодо їх збереження.

"Ми не хочемо воювати з Росією, але ми маємо стояти на чіткій позиції: санкції - це адекватна реакція на агресію Росії, ми мусимо залишатися на своїх позиціях і адекватно реалізовувати свою стратегію", - наголосив євродепутат.

Брок також наголосив, що Росія відповідальна за війну у східній частині Європи, а її поведінка в Сирії "знищує будь-які можливості для мирного врегулювання конфлікту".

"Це свідчить, що це не та політика, яка дасть нам мирний світ. Таким чином, ми маємо триматися разом і працювати заради мирного спокійного майбутнього у наших країнах", - резюмував Брок.

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня керівники держав і урядів країн Європейського Союзу на саміті у Брюсселі домовилися продовжити ще на шість місяців головний пакет економічних санкцій проти Росії через її агресію проти України. У Міністерстві закордонних справ Росії прив’язку санкцій до виконання Москвою Мінських угод назвали "абсурдною" і заявили,  що саме Росія відіграє конструктивну роль у переговорах в «нормандському форматі». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-