Канада заборонила буріння нафтових свердловин в Арктиці

Канада заборонила буріння нафтових свердловин в Арктиці

Укрінформ
Канада ухвалила рішення на невизначений час заборонити свердління нових нафтових та газових свердловин у всіх своїх арктичних водах.

Про це йдеться у заяві офісу прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада на невизначений термін скасує видачу ліцензій на усі майбутні офшорні буріння нафтових та газових свердловин. Це рішення переглядатиметься кожні п’ять років на основі морської науки та кліматичних досліджень», - повідомили у Трюдо.

У відомстві пояснили необхідність цього рішення вразливістю арктичного регіону до різноманітних проблем.

«(Це необхідно - ред.) з огляду на незамінну цінність арктичних вод для корінних народів, дикої природи та наукових досліджень; вразливості цих екосистем до розливів нафти; та унікальних логістичних, безпекових, операційних та наукових викликів та ризиків видобування нафти та подолання наслідків її розливу», - наголосили в офісі прем’єра.

Окрім цього, Канада також зобов'язалася вживати заходів для зменшення використання дизельного палива мешканцями Арктики, розвиваючи відновлювальні джерела енергії.

У заяві додається, що подібне рішення про захист своїх арктичних вод ухвалила також адміністрація США.

"Навіть найвищі стандарти безпеки не можуть захистити регіон від розливів нафти, при цьому можливості по очищенню обмежені через природні умови", - наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-