Евакуація з Алеппо: Канада наполягає на виконанні рішення ООН

Евакуація з Алеппо: Канада наполягає на виконанні рішення ООН

Укрінформ
Канада наполягає на важливості виконання рішення Ради Безпеки ООН щодо відправлення міжнародних спостерігачів до Алеппо, які мають стежити за евакуацією цивільних осіб.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вкрай важливо, аби це довгоочікуване рішення Ради Безпеки ООН стосовно сирійської трагедії було втілено у життя, щоб зневірені родини отримали медичну та гуманітарну допомогу, якої вони гостро потребують", - сказав Діон.

Він наголосив, що мешканці Алеппо вже й так надто довго чекають на можливість безпечно евакуюватися з міста.

"Сирійці в Алеппо та по всій країні надто довго чекали на це рішення щодо критично важливої евакуації, гуманітарного доступу та моніторингу. Тепер вони мають безпечно евакуюватися, а ООН під своїм наглядом доправити гуманітарну допомогу", - зазначив дипломат.

Діон також закликав усі сторони конфлікту у Сирії дотримуватися умов припинення вогню.

"У той час, як ми продовжуємо закликати до термінового політичного врегулювання конфлікту, нелюдські страждання, на які прирекли захоплених у пастку цивільних в Алеппо, мають припинитися. Канада продовжує закликати усі сторони конфлікту дотримуватися умов припинення вогню, дозволити евакуацію, гуманітарну допомогу та моніторинг, а також відкрити шлях до поновлення мирних перемовин", - підсумував дипломат.

Як повідомлялося, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй у понеділок, 19 грудня, одностайно підтримала резолюцію щодо відправлення спостерігачів ООН до Алеппо, які мають стежити за евакуацією цивільних. Спостерігачі мають отримати безперешкодний доступ до східної частини міста та гарантувати безпеку евакуйованих.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-