Через теракт у Берліні різдвяні заходи не скасують

Через теракт у Берліні різдвяні заходи не скасують

Укрінформ
Теракт, що стався у понеділок ввечері в Берліні, не повинен стати причиною заборони проведення масових заходів, гулянь, в тому числі Різдвяних базарів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр у вівторок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"У нас немає сумнівів, що йдеться про теракт", - констатував міністр. При цьому він зазначив, що поки немає даних про те, що "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за скоєне, є лише непрямі вказівки на це, але іноді подібні заяви вимагають певного часу.

Міністр повідомив, що у вівторок будуть закриті на один день берлінські ярмарки, але в знак жалоби за загиблими. Після телеконференції з колегами у федеральних землях було вирішено, що інші ярмарки та масові заходи повинні продовжуватися, що "відмовлятися від них, скасовувати було б невірно".

Будуть посилені заходи безпеки, але вирішувати це будуть конкретно на місцях. Між тим, після наради з безпеки уряду вирішено посилити готовність поліцейських, зокрема, на вокзалах, в аеропортах, автобусних зупинках.

Глава МВС повідомив, що серед 48 - 18 поранених знаходяться у важкому стані.

Серед 12 загиблих і чоловік, який перебував у кабіні біля водія. Це громадянин Польщі. Він був застрелений з вогнепальної зброї, яку поки не знайдено; точно не встановлено, коли було скоєно вбивство.

Затриманий поліцією чоловік, який, імовірно, керував фурою, це молодий чоловік родом з Пакистану. Він прибув до Німеччини 31 грудня 2015 року і перебрався до Берліна в січні цього року, підтвердив де Мезьєр. Водночас він сказав, що "зараз не час" міркувати про наслідки і політику відносно біженців.

Він пообіцяв, що слідство буде проведено з усією ретельністю і він особисто не заспокоїться, поки винний не понесе покарання.

"Ми будемо продовжувати жити вільно, як жили. Я впевнений, що ми не відступимося і не дозволимо страху оволодіти нами. Ми довіряємо і боремося за нашу свободу", - підкреслив де Мезьєр.

Він разом із канцлером Ангелою Меркель сьогодні у другій половині дня має намір відвідати місце трагедії.

Як повідомлялося, 19 грудня фура з польськими номерами в'їхала у натовп відвідувачів Різдвяного базару в районі Курфюрстендам. На місці загинули 9 осіб, до ранку вівторка їх число досягло 12. Поранені та доправлені до лікарні 48 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-