Меркель назвала терактом трагедію в Берліні

Меркель назвала терактом трагедію в Берліні

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель назвала теракт в Берліні в понеділок "нелюдським, незбагненним актом" і запевнила, що терористам не вдалося залякати людей.

Про це вона заявила у своєму короткому зверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми небагато знаємо про подію, але повинні вже сьогодні виходити з того, що це теракт. Я знаю, що для всіх особливо важко було би винести те, якщо б підтвердилося, що чоловік, який скоїв наїзд, у Німеччині просив захисту і притулку", - сказала Меркель.

Вона підкреслила, що "це було б особливо огидно по відношенню до тих багатьох німців, які щодня допомагають біженцям, а також багатьох тих, кому насправді потрібна наша допомога і хто намагається інтегруватися в наше суспільство".

При цьому канцлер запевнила, що люди не хочуть і не можуть відмовитися від того, як вони звикли святкувати. "Ми не хочемо жити з тим, щоб серед нас оселився страх. Ми повинні знайти силу жити так, як ми хочемо жити в Німеччині – вільно і відкрито один з одним", - підкреслила вона.

Меркель висловила співчуття рідним і близьким загиблих і поранених. По обіді вона має намір разом з главою МВС Томасом де Мезьєром відвідати місце трагедії і вшанувати пам'ять загиблих.

Зараз у відомстві канцлера починається засідання уряду з питань безпеки з керівниками силових структур.

За останніми даними, загинули 12 осіб, 48 - поранені. Більшість постраждалих доставлені в столичну клініку "Шаріте".

Слідчі Генпрокуратури допитують підозрюваного водія вантажівки, що в'їхав напередодні ввечері в натовп відпочиваючих.

На Різдвяному базарі на Курфюрстендамі перед знаменитою меморіальною церквою кайзера закінчують наводити лад після події.

Як повідомлялося, в Берліні в понеділок ввечері, 19 грудня, вантажівка в'їхала у натовп на одному з різдвяних базарів у популярному серед містян і туристів районі Курфюрстендам.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-