Євросоюз має виробити єдину cистему прийому мігрантів - ООН

Євросоюз має виробити єдину cистему прийому мігрантів - ООН

Укрінформ
Верховний комісар ООН у справах біженців (УВКБ) Філіппо Гранді закликав Європейський союз переглянути нормативні акти щодо поводження з біженцями, а також удосконалити систему надання притулку в цілому.

Зокрема, в УВКБ рекомендували країнам ЄС збільшити фінансування на проекти з інтеграції біженців у країнах, що їх приймають, у тому числі проекти з навчання мові, а також забезпечення їх житлом і роботою, інформує Центр новин ООН.

"Минулого року Європа не змогла вжити колективних заходів, які б дали змогу належним чином облаштувати понад мільйон біженців і мігрантів. Це призвело до хаосу на кордонах, підірвало віру населення в те, що уряди здатні впоратися з ситуацією, і зіграло на руку тим силам, які прагнули зробити біженців цапами відбувайлами", - заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Голова УВКБ закликав Європейський союз виробити єдину систему прийому біженців і мігрантів.

Він додав, що держави - члени ЄС мають продемонструвати, що Європа здатна у тому, що стосується прийому біженців, діяти колективно, ефективно, у відповідності до своїх принципів.

Пропозиції УВКБ, спрямовані до Європейського союзу, стосуються створення єдиної європейської системи реєстрації біженців і мігрантів, прискорення і спрощення процедури ідентифікації осіб, які потребують міжнародного захисту і мають право на притулок, розгляду в пріоритетному порядку прохань про возз'єднання сімей.

Серед іншого УВКБ пропонує виробити єдиний підхід до вирішення проблем дітей, які опинилися без супроводу дорослих, узгодити механізм розподілу біженців, а також дійти спільної домовленості щодо видворення людей, які не потребують захисту.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-