В Анкарі кажуть, що лідери ЄС не врахують позицію Європарламенту щодо Туреччини

В Анкарі кажуть, що лідери ЄС не врахують позицію Європарламенту щодо Туреччини

Укрінформ
Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш вважає, що на наступному 15-16 грудня саміті лідерів ЄС у Брюсселі не буде врахована рекомендація Європарламенту про призупинення переговорів з питання вступу Туреччини в ЄС.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Вважаю, що європейські лідери не стануть дотримуватися негативного підходу по відношенню до Туреччини за прикладом Європарламенту», - сказав Куртулмуш, за словами якого, ЄС завжди дотримувалася політики подвійних стандартів відносно Анкари.

Віце-прем'єр нагадав, що Анкара виконала усі зобов'язання перед ЄС, обмеживши потік біженців до Європи, проте Євросоюз у відповідь не лише не дотримався обіцянок щодо лібералізації візового режиму з Туреччиною, але зажадав внести зміни до законодавства Туреччини по боротьбі з тероризмом.

Окрім цього, Куртулмуш також заявив, що Європейський союз увійде у смугу кризи і розколу, якщо не зможе сформувати єдину армію.

«На сьогодні, в ЄС мають місце великі труднощі з питання забезпечення політичної інтеграції», - вважає Куртулмуш.

Він підкреслив, що Євросоюз створив загальну грошову систему і парламент, виконавши важливу місію по формуванню єдиної європейської держави, проте не зміг створити спільну армію.

Як повідомлялося, 24 листопада депутати Європарламенту схвалили резолюцію, в якій закликають тимчасово заморозити переговори з Туреччиною про вступ в Європейський Союз.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-