Польща знову може стати жертвою російської агресії - Ващиковський

Польща знову може стати жертвою російської агресії - Ващиковський

Укрінформ
Росія останнім часом стала на шлях агресії щодо своїх сусідів, а Польща може стати однією з жертв цієї агресії.

Про це у ході візиту до Ірландії під час виступу в дублінському Інституті міжнародних і європейських відносин заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує РАР.

“Ми зараз дивимося на Схід із зростаючим занепокоєнням, що Росія може знову стати на шлях агресії і будівництва нової імперії, а ми знову можемо стати її жертвою”, - заявив Ващиковський.

У цьому контексті він нагадав про події у Грузії в 2008 році та Україні в 2014 році. “Ці події свідчать про те, що Росія готова застосувати військову силу щодо сусідніх з нею суверенних держав”, - констатував він.

За словами міністра, Росія має здатність і бажання “бити по цілях”, віддалених від своїх кордонів. Зокрема, у цьому контексті він нагадав про події в Сирії та кібератаки під час президентської виборчої кампанії у США.

Утім, Ващиковський зауважив, що Польща не є однозначно вороже настроєна до Росії. “Навпаки, я хотів би запевнити, що Польща хоче стабільної і передбачуваної Росії, яка діє у відповідності до міжнародного права”, - констатував польський міністр.

Глава МЗС Польщі наголосив на значній ролі НАТО як гаранта європейської безпеки, зокрема і Польщі.

Ващиковський зауважив, що приєднання Ірландії, Швеції та Фінляндії до НАТО було б бажаним зі стратегічної точки зору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-