Москва не має вказувати Варшаві, як розслідувати Смоленську трагедію - МЗС Польщі

Москва не має вказувати Варшаві, як розслідувати Смоленську трагедію - МЗС Польщі

Укрінформ
Москва не має жодних підстав, аби вказувати Польщі, яким чином проводити розслідування Смоленської катастрофи.

Таким чином МЗС Польщі відреагувало на висловлювання посла Росії в Польщі Сергія Андреєва, що Росія віддасть Польщі уламки розбитого президентського літака лише після завершення розслідування Смоленської катастрофи.

"У зв’язку з висловлюванням посла Росії в Польщі Сергія Андреєва для інтернет-порталу Wirtualna Polska 22 листопада МЗС заявляє, що російська сторона не має жодних юридичних підстав, аби вказувати Польщі, яким чином вести і завершувати розслідування, що стосується Смоленської катастрофи", - йдеться в заяві.

Підкреслюється, що заява посла є прикладом "спроби вказати польським слідчим результат розслідування".

"Це підтверджує також бажання російської сторони зволікати з передачею Польщі уламків літака Ту-154М, що є власністю Польщі", - підкреслює польське зовнішньополітичне відомство.

Воно наголосило, що така позиція для польської влади є "неприйнятною", а в контактах з російською владою МЗС постійно підкреслює необхідність "якомога швидшого повернення уламків президентського авіалайнера".

В інтерв’ю Wirtualna Polska посол РФ у Польщі заявив, що повернення Росією уламків Ту-154М залежить від польської сторони. Він підкреслив, що, на думку росіян, у справі катастрофи "вже все з’ясовано", але у світлі появи в Польщі нових сумнівів російські слідчі також повинні продовжувати свою роботу.

Польща вже шість років поспіль, зокрема й через НАТО та ЄС, безуспішно намагається повернути з Росії уламки Ту-154М. Росія відмовляється це зробити, пояснюючи це продовженням власного розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-