Поліція Варшави передала до прокуратури справу про спалений прапор України

Поліція Варшави передала до прокуратури справу про спалений прапор України

Укрінформ
Варшавська поліція передала у вівторок до окружної прокуратури столичної дільниці Прага зібрані матеріали щодо спалення в минулу п’ятницю під час “Маршу незалежності” українського прапора.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Варшаві повідомив речник цієї прокуратури Лукаш Лапчинський.

“Поліція зібрала матеріали цієї справи, і сьогодні їх передано до прокуратури. Справу зареєстровано, і тепер матеріали має вивчити прокурор”, - заявив Лапчинський.

Він зазначив, що детальнішу інформацію про дії прокуратури можна буде отримати у наступні дні. 

Він зазначив, що прокуратура вивчатиме питання, чи інцидент можна кваліфікувати як злочин за статтею 137 Кримінального кодексу Польщі, що передбачає покарання за профанацію чи нищення герба, прапора або інших державних символів.

Нагадаємо, радикально налаштовані молодики із закритими обличчями під час "Маршу незалежності" у Варшаві на 98 річницю незалежності Польщі у минулу п’ятницю спалили прапор України, супроводжуючи це прокльонами на адресу УПА і Степана Бандери.

Згодом з’явилася інформація, що польські націоналісти побили паліїв українського прапора з організації “Національна вільна Польща” (NWP), звинувачуючи їх у співпраці з проросійськими силами.

Посольство України в Польщі подало в понеділок офіційну ноту до МЗС Польщі з приводу цього інциденту й очікує від польської сторони реакції на нього і покарання зловмисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-