ЗМІ засудили Австралію за надто м’яку реакцію на звіт щодо МН17

ЗМІ засудили Австралію за надто м’яку реакцію на звіт щодо МН17

Укрінформ
Міжнародне розслідування у справі малайзійського літака рейсу МН17 довело, що літак був збитий російською ракетою, але режим Путіна уникнув гострої критики, оскільки група країн, що беруть участь в розслідуванні MH17 - в тому числі Австралія - як і раніше лише обговорюють спосіб притягнення винних до відповідальності.

Про це пише австралійське видання The Age.

«У ретельно сформульованій заяві, опублікованій в середу ввечері, міністр закордонних справ Джулі Бішоп навіть не згадала Росію. Замість цього вона звернулася із закликом до міжнародного співтовариства підтримати розслідування кримінальної справи, а «ті держави, які можуть допомогти» закликала  в повній мірі співпрацювати із слідством», - обурюється видання.

У публікації згадується також, що прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл під час нещодавньої зустрічі з Володимиром Путіним в Китаї порушив питання МН17 і обіцяв, що Австралія буде продовжувати тиск на Росію, щоб та підтримала резолюцію ООН, яка дозволила б сформувати міжнародний трибунал.

«У цій ситуації здається очевидним, на кого пані Бішоп, пан Тернбулл і австралійський уряд покладають провину за злочин», - наголошує автор статті.

На противагу заявам сьогоднішніх австралійських чиновників наводиться чітка позиція колишнього прем’єр-міністра Австралії, який закликав уряд посилити санкції проти Росії.

«Ракетні установки не переміщувалися б з Росії в Україну і назад, якщо б вони не були російськими... Як я вже казав президенту Путіну, я не покладаю на Вас особисту відповідальність (за цей злочин, - ред.), але я покладаю на Вас відповідальність за те, що сталося в цілому, тому що Ви спровокували цей конфлікт, Ви підтримували повстанців, і Ваша пускова установка збила літак», - наголосив Тоні Ебботт в інтерв’ю інформагентсву Fairfax.

«Пан Путін і Росія повинні визнати правду, не діяти методами КГБ і запропонувати відшкодування сім’ям постраждалих», - вважає він.

Колишній глава австралійського уряду також закликає нинішніх очільників Австралії продовжувати домагатися справедливості і посилити санкції проти російського режиму.

«Ми повинні абсолютно чітко заявити, що поки це питання не закрите, не буде ніякої відміни санкцій. В іншому випадку санкції повинні бути посилені», - підкреслив екс-прем’єр.

Як раніше повідомляло агентство, Австралія закликала світ допомогти досягненню справедливості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-