МН17: Австралія закликає світ допомогти досягненню справедливості

МН17: Австралія закликає світ допомогти досягненню справедливості

Укрінформ
Підтримка світовим співтовариством розслідування збиття Боїнга МН17 та готовність усіх сторін співпрацювати надзвичайно важливі для досягнення справедливості.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, оприлюдненій прес-службою зовнішньополітичного відомства країни. 

“Украй важливо, щоб міжнародне співтовариство продовжувало підтримувати кримінальне розслідування. Австралія закликає ті держави, які можуть допомогти, в повній мірі співпрацювати із слідством і дізнанням, відповідно до резолюції 2166 (2014) Ради Безпеки ООН”, - йдеться у заяві.

На думку Джулі Бішоп, незалежна Об'єднана слідча група досягла значного прогресу у розслідуванні збиття малайзійського літака над Донеччиною. Країни-учасниці Групи “єдині у своїй рішучості забезпечити притягнення винних до відповідальності”, заявила вона. 

“Хоча ми не можемо забрати горе тих, хто втратив своїх близьких у цей день, ми можемо зробити все можливе, щоб забезпечити незалежне, чесне і прозоре торжество справедливості. Ми продовжимо працювати, щоб гарантувати, що всі факти стали відомими, що було досягнуто справедливості для постраждалих сімей, а також збережено світопорядок, який базується на нормах міжнародного права”, - наголосила австралійський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у середу нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений в Україну з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений у РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яке на момент катастрофи перебувало під контролем бойовиків.  

Як відомо, до складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії. 

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 298 осіб, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-