Спроби Росії приховати правду про МН17 розвінчані - Пауер

Спроби Росії приховати правду про МН17 розвінчані - Пауер

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Саманта Пауер підкреслила, що у випадку з МН17 Росія намагалася ввести в оману міжнародне суспільство так само, як вона це робить під час усього конфлікту на сході України. Втім її спроби виявилися марними.

Про це йдеться в заяві американського дипломата, оприлюдненій у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У доповіді (Спільної слідчої групи – ред.) серед іншого мають місце об'ємні висновки, що вказують на спроби з боку Росії і підтримуваних Росією сепаратистів приховати рух цієї ракетної системи ("Бук", - ред.) на утримувану сепаратистами територію на сході України та з неї після атаки", - зазначила представник США.

Вона назвала звіт "важливим кроком у напрямі відповідальності". При цьому, за її словами, "не дивно, що Російська Федерація прагнула дискредитувати попередні висновки ще до того, як вони були оприлюднені, ставлячи під сумнів якість слідства та поширюючи конспірологічні теорії, які вже давно були вщент розвінчані".

"Така поведінка Росії відповідає її спробам ввести в оману щодо озброєння, проведення навчань, а також участі в бойових діях разом із сепаратистів на сході України", - наголосила Пауер.

Вона нагадала, що через чотири дні після інциденту з MH17, члени РБ ООН, включаючи Росію, одностайно прийняли резолюцію 2166. Документ висловлював підтримку проведенню незалежного міжнародного розслідування та закликав усі держави в повній мірі співпрацювати з цією метою.

"Ми продовжуємо підтримувати повне виконання резолюції 2166 і закликаємо Російську Федерацію зробити те ж саме", - наголосила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-