Сили Асада нанесли надпотужний удар по опозиції

Сили Асада нанесли надпотужний удар по опозиції

Укрінформ
Підтримувані Росією сили сирійського режиму Башара Асада в ніч проти четверга нанесли один із найпотужніших ударів по опозиційних кварталах Алеппо, фактично відкинувши заклик Вашингтона припинити повітряні операції та продовжити утримувати перемир'я.

Про це повідомляє Reuters

"Військові літаки цієї ночі нанесли один із найпотужніших за останні місяці повітряних ударів по утримуваним опозицією районам міста Алеппо, таким чином, Росія і сирійський уряд презирливо відкинули заклик США припинити польоти, поховавши будь-яку надію на відновлення приреченого режиму припинення вогню", - зазначається в повідомленні.

Представники опозиції та рятувальники підтвердили, що удари наносилися, в тому числі, запальними бомбами. Тільки в одній із лікарень у житловому районі загинуло 45 людей. За свідченнями очевидців, було таке враження, що асадівці (чи російські літаки) хотіли надолужити все, що не розбомбили за коротке перемир'я.

При цьому зазначається, що авіаудари й артилерійські обстріли були скоординованими, оскільки наносилися по одних і тих самих місцях. 

Як повідомляв Укрінформ, Москва і Вашингтон оголосили про припинення вогню у Сирії два тижні тому.

Перемир'я було зірване в понеділок атакою на гуманітарний конвой. Вашингтон звинуватив у ньому російські ВКС, Москва заперечує свою причетність. Кількома днями раніше між США і Росією виникла напруга після того, як літаки міжнародної коаліції під час операції проти ІДІЛ помилково нанесли удар по позиціях сил Асада. У Пентагоні з цього приводу зазначили, що російська сторона знала про намір коаліції діяти в тому районі, втім не висловила жодних заперечень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-