Генсек ООН дорікнув прибічникам Асада, що у них руки теж у крові

Генсек ООН дорікнув прибічникам Асада, що у них руки теж у крові

Укрінформ
Країни, що підтримують диктатора Башара Асада, також є співучасниками цих злочинів проти сирійців і теж мають "руки в крові": останній приклад цьому – розбомблена колона гуманітарного конвою ООН під Алеппо.

На цьому наголосив у своїй промові у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН генсек Організації Пан Гі Мун, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ні в чому невинні люди гинуть від рук різних учасників конфлікту, але передусім, через дії уряду Сирії, який продовжує скидати бочкові бомби на житлові квартали та піддавати систематичним катуванням ув'язнених. Руки їх впливових покровителів, що підтримують функціонування цієї військової машини теж забруднені кров'ю", - заявив генсек ООН.

Звертаючись з трибуни, Мун наголосив, що в залі Генасамблеї присутні представники країн, які або ігнорували злодіяння, вчинені проти цивільних осіб усіма сторонами, або брали участь у них, або навіть планували й здійснювали ці звірства.

"Здавалося б, далі вже немає куди, але ми стали свідками нових глибин низості. Свіжий приклад - звірячий, і, очевидно, навмисний напад на гуманітарну колону ООН і сирійського арабського Червоного Півмісяця".

Як раніше передавало агентство, кількість жертв атаки на гумконвой у Сирії зросла до 20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-