Кількість жертв атаки на гумконвой у Сирії зросла до 20 - Червоний Хрест

Кількість жертв атаки на гумконвой у Сирії зросла до 20 - Червоний Хрест

Укрінформ
У Сирії в провінції Алеппо під час обстрілу гуманітарного конвою загинули 20 осіб та співробітник міжнародної організації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Про це у вівторок йдеться у спільній заяві Сирійського Арабського Червоного Півмісяця, Міжнародного комітету Червоного Хреста і Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

"Близько двадцяти цивільних осіб і один співробітник Сирійського Арабського Червоного Півмісяця були вбиті, коли розвантажували вантажівки, які перевозили необхідну гуманітарну допомогу. Велика частина допомоги була знищена. Атака позбавила тисячі мирних жителів необхідних продуктів харчування та медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер зазначив, що "мало місце грубе порушення міжнародного гуманітарного права, що абсолютно неприйнятно".

"Це абсолютно неприйнятно, що наші співробітники і волонтери продовжують платити таку високу ціну через бойові дії", - наголосив, у свою чергу, президент Сирійського Арабського Червоного Півмісяця Абдулрахман Аттар.

Крім цього, президент Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Тадатеру Коное закликав міжнародне співтовариство забезпечити захист співробітників гуманітарних організацій і волонтерів. "Ми не є частиною цього конфлікту", - підкреслив він.

У заяві також відзначається, що Сирія є одним з найнебезпечніших конфліктів для співробітників гуманітарних організацій у світі. Так, протягом останніх шести років 54 співробітники та волонтери Сирійського Арабського Червоного Півмісяця загинули під час виконання своїх обов'язків.

Раніше в ООН повідомляли про 14 загиблих волонтерів сирійського Арабського Червоного Півмісяця.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-