У нападника на потяг у Німеччині знайшли прапор ІДІЛ

У нападника на потяг у Німеччині знайшли прапор ІДІЛ

Укрінформ
У 17-річного афганця, який пізно увечері 18 липня здійснив напад на пасажирів потяга в німецькому Вюрцбургу, знайшли прапор терористичної організації "Ісламська держава".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, під час обшуку кімнати хлопця "був знайдений намальований від руки прапор ІД".

При цьому міністр відмовився називати конкретні мотиви нападника, зазначивши, що не хоче вдаватися до спекуляцій. За його словами, слід ще ретельно розслідувати, чи був зловмисник ісламістом, чи радикалізувався "зовсім нещодавно". В усякому разі, за час його перебування в Німеччині, хлопець не привернув уваги правоохоронців.

Германн також підтвердив, що під час нападу постраждала китайська сім'я.

Як повідомлялося, пізно ввечері 18 липня невідомий чоловік напав із сокирою та ножем на пасажирів регіонального поїзда в Баварії. Поранення дістали загалом п'ятеро осіб - четверо людей були серйозно поранені та одна людина отримала легші поранення. Поліція застрелила нападника під час спроби втечі.

Ідеться, за попередніми даними, про 17-річного афганського біженця, який прибув до Німеччини без супроводу дорослих. Останні два тижні він мешкав у патронатній родині в Оксенфурті, а до цього - у будинку для біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-