Коаліція знищила два штаби ІДІЛ в Іраку

Коаліція знищила два штаби ІДІЛ в Іраку

Укрінформ
Впродовж минулої доби сили міжнародної коаліції знищили щонайменше два штаби терористичного угруповання "Ісламська держава" на території Іраку.

Про це офіційно заявили в понеділок у Пентагоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У районі міста Мосул двома ударами знищено штаб управління безпеки ІДІЛ й підрозділ тактичного рівня", - зазначається в документі.

Крім того, повідомляється, що внаслідок авіаудару коаліції поблизу міста Султан Абдалла також знищено штабну структуру й тактичну одиницю, яка входила до складу угруповання ІДІЛ.

Загалом за минулу добу по об'єктах "Ісламської держави" в Іраку завдано 11 ударів авіації та реактивної артилерії в районах населених пунктів Багдаді, Бейджи, Мосул, Кайяра, Рамаді, Синджар та Султан Абдалла. При цьому, як підкреслили в Пентагоні, проведення операцій було узгоджено з національним урядом Іраку.

У Сирії коаліція здійснила 12 ударів з використанням бомбардувальної, штурмової, винищувальної авіації, а також БПЛА. При цьому найбільша кількість з них (11 ударів) прийшлися по місцях зосередження бойових підрозділів ІДІЛ в районі міста Манбідж. За повідомленням оборонного відомства США, терористи зазнали суттєвих втрат – там знищено вісім підрозділів та 22 бойові позиції ІД.

Крім того, в районі населеного пункту Абу-Камаль коаліція ліквідувала дві свердловини, які бойовики ІДІЛ використовували з метою незаконного отримання коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-