Президент Молдови заявив, що на нього тиснуть олігархи

Президент Молдови заявив, що на нього тиснуть олігархи

Укрінформ
Президент Молдови Ніколае Тімофті стурбований діями олігархічних структур, що намагаються змінити політичний вектор країни, а також чинять тиск на нього особисто і на його сім'ю.

Про це він заявив під час зустрічі в Кишиневі з групою акредитованих у Молдові дипломатів країн Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Президент Ніколае Тімофті висловив стурбованість діями окремих політичних сил, що намагаються змінити політичний вектор держави. Глава держави також стурбований тиском, який на нього і його сім'ю чинять олігархічні структури, прагнучи впливати на рішення президента», - повідомили в прес-службі глави Молдови.

Глава делегації Євросоюзу в Молдові Піркка Тапіола назвав неприпустимими дії олігархічних структур, заявивши, що «Євросоюз має намір і надалі підтримувати уряд, який відновить роботу державних інститутів, зруйнує систему «захопленої» олігархами держави, а також забезпечить енергетичну незалежність країни».

Присутня на зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Кишиневі Ульріке Марія Кнотц назвала «шокуючою» оприлюднену президентом Молдови інформацію про тиск на главу держави.

Нагадаємо, нині президент проводить постійні консультації з лідерами парламентських партій з питання створення нової правлячої коаліції і затвердження нового уряду країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-