На пост прем'єра Молдови хотіли просунути олігарха

На пост прем'єра Молдови хотіли просунути олігарха

Укрінформ
Демократична партія Молдови намагалася переконати президента Ніколае Тімофті висунути кандидатом в прем'єр-міністри країни олігарха Володимира Плахотнюка.

Демократична партія Молдови намагалася переконати президента Ніколае Тімофті висунути кандидатом в прем'єр-міністри країни олігарха Володимира Плахотнюка.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба президента Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Президент Ніколае Тімофті провів 14 грудня зустріну з лідерами Демократичної партії, під час якої вони спробували переконати главу держави призначити на посаду прем'єр-міністра пана Володимира Плахотнюка. Президент усвідомлює, що матеріали, які очорнили імідж глави держави, а також протести перед президентською резиденцією переслідують мету чинити на нього тиск, порушуючи натомість його конституційне право висувати кандидата на посаду голови Кабінету міністрів», - йдеться в повідомленні.

Раніше в інтерв'ю молдавським ЗМІ лідер  Демократичної партії Молдови Маріан Лупу заявив, що «молдавські ліберал-демократи чинять тиск на президента Ніиколае Тімофті, вимагаючи  призначити на посаду прем'єра бізнесмена Іона Стурзу, який вже посідав цю посаду в кінці дев'яностих років, і якого парламентарі не підтримають». Таким чином, президент, за словами Лупу, може стати каталізатором політичного хаосу, спровокувавши дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо: урядова криза в Молдові почалася 29 жовтня цього року після відставки уряду під керівництвом ліберал-демократа Валеріу Стрельця. Услід за цим розпався і правлячий в країні Альянс за європейську інтеграцію.

На затвердження нового уряду Конституцією відведено 90 днів з моменту відставки попереднього Кабміну. Якщо за цей час уряд не буде затверджений, президент має право розпустити парламент і призначити дату дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-