У Франції вшановують пам`ять вбитих журналістів

У Франції вшановують пам`ять вбитих журналістів

Укрінформ
З нагоди Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів у Франції вшанували пам’ять загиблих представників ЗМІ.

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства, оприлюдненій офіційним представником МЗС Франції Роменом Надалем.

«З нагоди Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, ми вшановуємо пам'ять (спеціального кореспондента Radio France Internationale) Жіслен Дюпон та (звукорежисера) Клода Верлона, наших співвітчизників убитих в Малі під час підготовки їхнього репортажу для RFI», - сказав дипломат, додавши, що занадто багато журналістів продовжують платити життям, в усьому світі, за свою відданість свободі слова.

За його словами, Франція підтверджує свою відданість свободі слова та ЗМІ. «Ми віддаємо належне всім тим, хто робить це в прямому ефірі, журналістам Charlie Hebdo вбитим 7 січня, блогера та письменника Арефіна Фейсала, що загинув 31 жовтня в Бангладеш, та пана Авіджита Роя, також убитого», - зазначив Ромен Надаль.

Раніше агентство повідомляло, що з нагоди відзначення 2 листопада Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова у рамках Генеральної конференції оприлюднить звіт організації «Глобальні тенденції свободи висловлювань і розвиток ЗМІ».

Нагадаємо, що 18 грудня 2013 року на своїй 68-й сесії ГА ООН прийняла резолюцію 68/163, в якій постановила проголосити 2 листопада Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів. Дата була обрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих у Малі 2 листопада 2013 року. Ця знакова резолюція засуджує всі акти насилля стосовно журналістів і працівників ЗМІ. За останнє десятиліття 700 журналістів були вбиті. 94% убитих журналістів – місцеві, тільки 6% – іноземні кореспонденти. Менш як 6% від загальної кількості злочинів були розкриті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-