Демократи в Конгресі стурбовані, що консервативні судді затягують процеси проти Трампа - ЗМІ

Демократи в Конгресі стурбовані, що консервативні судді затягують процеси проти Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Законодавці від Демократичної партії в Конгресі США б'ють на сполох через те, що консервативні судді з республіканського табору «схиляють терези» на користь колишнього президента Трампа у двох кримінальних процесах на федеральному рівні.

Про це пише в п’ятницю американське видання The Hill, передає Укрінформ.

«Деякі сенатори-демократи припускають, що консервативні судді у Верховному суді грають у політичні ігри в процесі розгляду справи спецпрокурора Джека Сміта щодо подій 6 січня 2021 року (штурму Капітолію прихильниками Трампа – ред.). Через це немає шансів, що вердикт буде винесений до дня виборів»,- зауважує видання.

Крім того, серед законодавців існують занепокоєння щодо іншої справи, пов’язаної із неналежним поводженням Трампа із секретними документами вже після президентського терміну. Зокрема демократи стурбовані, що суддя Ейлін Кеннон, яка веде цю справу, дала процесу загрузнути в складних і таємних юридичних аргументах щодо Закону про президентські записи, який, на думку прокурорів, не має нічого спільного зі справою.

Обидва кримінальних процеси містять звинувачення проти колишнього президента у спробі підриву виборів 2020 року та перешкоджання правосуддю, пов’язаному з роботою із секретними документами. У разі, якщо Трамп буде знову обраний, а ці справи затягнуться до дня голосувань, він зможе отримати імунітет від кримінального переслідування як обраний президент.

Читайте також: Трамп зізнався, що хотів приєднатися до натовпу, який штурмував Капітолій

Як повідомляв Укрінформ, проти Дональда Трампа в США ведуться чотири кримінальних процеси. Вони стосуються ролі експрезидента у штурмі Конгресу США 6 січня 2021 року; спроби Трампа змінити результати голосувань на президентських виборах у штаті Джорджія; неналежному поводженні із секретними документами, пов’язаними з нацбезпекою США; незаконної виплати винагороди порноакторці з фондів президентської кампанії в 2016 році. Причому судові процеси проходять у різних місцях – в окрузі Колумбія, а також у штатах Джорджія, Флорида та Нью-Йорк.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-