Екс-глава податкової Молдови сів за грати на шість років за корупцію

Екс-глава податкової Молдови сів за грати на шість років за корупцію

Укрінформ
Колишній керівник Державної податкової служби Молдови Ніколає Вікол засуджений до шести років тюремного ув'язнення за корупцію, перевищення службових повноважень та порушення недоторканності приватного життя.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"На підставі поданих слідством доказів громадянин Миколу Вікол засуджений до шести років тюремного ув'язнення за корупцію, перевищення службових повноважень та порушення недоторканності приватного життя", - наголошується у вердикті судової інстанції.

Крім цього Вікола оголосили у розшук, оскільки на момент винесення вироку він перебував за межами Молдови. Як заявив адвокат, він перебуває на лікуванні в Румунії.

У 2013 році молдавські ЗМІ оприлюднили запис телефонних переговорів глави Податкової інспекції Миколи Вікола з тодішнім прем'єр-міністром Владом Філатом, екс-міністром внутрішніх справ Доріном Речаном та іншими державними чиновниками. Йшлося, зокрема, про "полегшення" податкового тягаря для однієї іноземної компанії, що працює в Молдові. Вікол також похвалився новим придбанням - дорогим ексклюзивним авто.

Пізніше його було заарештовано і поміщено під домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-