Китай уперше запустив у космос ракету, здатну вивести на орбіту групу супутників

Фото, відео

Китай у вівторок здійснив перший запуск ракети-носія Long March-6C, нової моделі в цій родині ракет, яка вивела на навколоземну орбіту чотири супутники.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN.

Ракета стартувала із космодрому Тайюань у провінції Шаньсі на півночі Китаю об 11:21 за місцевим часом (6:21 за Києвом).

Long March-6C розроблена Китайською аерокосмічною науково-технічною корпорацією (CASC) і являє собою спрощену одноядерну двоступеневу конструкцію із двигунами на рідкому кисні та гасі.

Нова ракета має довжину 43 метри і стартову масу приблизно 215 тонн та здатна доставити на 500-кілометрову навколоземну орбіту корисний вантаж вагою близько 2,4 тонни.

Читайте також: Китай протестував на орбіті супутники для зв’язку між Землею і Місяцем

Однією з особливостей ракети є її регульовані обтічники супутникового навантаження, що дозволяє розміщувати на ній супутники різних розмірів. Ця адаптивність робить ракету придатною для різноманітних потреб і використання для широкого кола місій.

Фото: CCTV

Нинішній політ став 520-м для ракет серії Long March.

Як повідомляв Укрінформ, Boeing планує наступного тижня вперше відправити свій новий космічний корабель із командою астронавтів на орбіту Землі.

Фото: CCTV