Лувр планує переселити «Мону Лізу» перед Олімпіадою

Президентка Лувру Лоранс Де Кар оголосила, що вони з міністерством культури домовляються про поліпшення умов, в яких експонується знаменита " Мона Ліза " Леонардо да Вінчі.

Найвідомішою картиною да Вінчі зараз милуються понад 20 000 відвідувачів щодня, але перед Олімпійськими Іграми ця цифра має значно зрости, тож можливо картина потребуватиме окремої кімнати, передає Укрінформ з посиланням на France Info.

"Завжди прикро, коли умови не зовсім досконалі, і з «Моною Лізою» це саме той випадок, тому ми працюємо з Міністерством культури над покращенням, яке, на мою думку, є необхідним зараз", - заявила очільниця Лувру.

За її словами, умови експозиції Джоконди "не зовсім досконалі", і шедевр заслуговує на "власну кімнату".

Всесвітньо відома картина виставлена в Залі держав, найбільшому залі музею, навпроти найбільшого полотна Лувру "Весілля в Кані" Веронезе, а також поряд з роботами великих венеційських майстрів 16-го століття.

Читайте також: Квартиру Карла Лагерфельда продали на аукціоні за €10 мільйонів

Вона нагадала, що під час Олімпійських та Паралімпійських ігор у Парижі в найвідвідуванішому музеї світу буде досягнута пропускна спроможність 30 000 відвідувачів на день, тож переселення картини виглядає цілком логічним.

Як передавав Укрінформ, екологічні активісти облили супом перлину експозиції паризького Лувру - всесвітньо відому картину "Мона Ліза" ("Джоконда") Леонардо Да Вінчі.