Екоактивісти облили супом «Джоконду» Да Вінчі

Екоактивісти облили супом «Джоконду» Да Вінчі

Відео
Укрінформ
Екологічні активісти у неділю облили супом перлину експозиції паризького Лувру - всесвітньо відому картину "Мона Ліза" ("Джоконда") Леонардо Да Вінчі.

Про це повідомляють французькі ЗМІ, передає Укрінформ.

«Борці зі змінами клімату облили супом картину "Мона Ліза" в Луврі», - написала усоцмережі Хнезалежна пресова агенція CLPress та опублікувала відео.

На ньому видно, що дві активістки вихлюпнули суп на "Джоконду", захищену броньованим склом, після чого стали обабіч картини за перилами.

Після цього охоронці закрили картину від відвідувачів непрозорими захисними екранами.

Активістки були одягнені у футболки з символікою руху Riposte alimentaire, що виступає за використання громадянського опору для "побудови справедливого і стійкого суспільства" і просуває, зокрема, право на здорове та стійке харчування.

Найвідвідуваніший музей світу Лувр не вперше стає мішенню атак екоактивістів. Зокрема, торік у грудні вони обливали піраміду Лувру водою оранжевого кольору, щоб закликати уряд запровадити план масштабної термомодернізації старих будівель.

Читайте також: У Венеції екоактивісти пофарбували Гранд-канал в зелений колір

Як повідомлялося, в Італії 18 січня набув чинності закон, що дозволяє суду штрафувати кліматичних активістів, які на акціях протесту завдають шкоди пам’яткам культурної спадщини.

Подібні акції екоактивістів у найвідоміших музеях світу відбуваються не вперше. Наприклад, у 2022 році у німецькому музеї Барберіні (Потсдам) кліматичні активісти облили картину Клода Моне картопляним пюре, а в Лондоні - облили супом шедевр Ван Гога за 86 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-