Канада запровадила санкції проти керівництва ХАМАС

Канада запровадила санкції проти 11 високопоставлених членів терористичної організації ХАМАС.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

“Санкції стосуються 11 осіб, які займають керівні позиції в ХАМАС або пов’язаних організаціях, і які брали безпосередню участь у плануванні, фінансуванні й вчиненні терористичних нападів на Ізраїль 7 жовтня”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що до санкційного переліку увійшов військовий керівник ХАМАС Мухаммед Дейф, політичний лідер угруповання Ях’я Сінвар, військовий очільник "Ісламського джихаду в Палестині" Акрам аль-Аджурі й інші. “Разом із міжнародними партнерами Канада рішуче діє задля обмеження спроможності ХАМАС збирати й використовувати кошти для подальших нападів на Ізраїль”, - наголосили у МЗС.

Читайте також: ЄС планує нові санкції проти Росії, які стосуватимуться 200 осіб і компаній

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожуються, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

У відомстві додали, що Канада вперше запроваджує санкції проти “недержавних суб’єктів”.

Зауважимо, що Канада офіційно визнала ХАМАС терористичною організацією ще в 2002 році, заборонивши будь-яку свідому співпрацю із цим угрупованням.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Читайте також: Вашингтон працює з партнерами на Близькому Сході, аби переконати ХАМАС прийняти мирну пропозицію

Семиденна перерва у бойових діях сприяла звільненню близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «поновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.