Вашингтон працює з партнерами на Близькому Сході, аби переконати ХАМАС прийняти мирну пропозицію

Вашингтон працює з партнерами на Близькому Сході, аби переконати ХАМАС прийняти мирну пропозицію

Укрінформ
Сполучені Штати працюють з Катаром, Єгиптом та іншими регіональними партнерами, аби вони переконали ХАМАС прийняти пропозицію про тривалу гуманітарну паузу та звільнення ізраїльських заручників.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявила у п’ятницю журналістам постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

«Ми невтомно працюємо з Катаром, Єгиптом та іншими регіональними партнерами над сильною, переконливою пропозицією, – сказала вона. – Наша участь є найкращою можливістю возз'єднати всіх заручників з їхніми сім'ями... І це уможливило б тривалу гуманітарну паузу, довшу, ніж та, яку ми спостерігали в листопаді».

Якщо ця пропозиція буде прийнята й реалізована, то всі сторони ще на крок наблизяться до створення умов для сталого припинення бойових дій, додала вона.

Читайте також: Ізраїль вимагає припинити роботу агентства ООН у Газі

За словами Томас-Грінфілд, Рада Безпеки ООН «зобов'язана забезпечити, щоб будь-яка дія, яку ми зробимо найближчими днями, посилювала тиск на ХАМАС, аби він прийняв цю пропозицію».

Постпред наголосила, що Агентство у справах палестинських біженців і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA) відіграє вирішальну роль у наданні допомоги в Газі.

«Саме тому необхідне швидке, всебічне розслідування з боку ООН і незалежна, зовнішня перевірка UNRWA з боку органу, що не входить до системи ООН, зокрема, щодо серйозних звинувачень у тому, що в організації є співробітники, котрі брали участь в нападі (на Ізраїль) 7 жовтня», – сказала вона.

Томас-Грінфілд додала, що переговори потребують часу, тому коли вони будуть завершені невідомо.

Відповідаючи на запитання, чи виконує, на її думку, ізраїльтяни резолюції Радбезу та рішення Міжнародного суд ООН щодо надання гуманітарного доступу в Газу, постпред зазначила, що для цього потрібен час.

«Їм дали певну кількість днів, щоб відповісти на запит Міжнародного суду. Думаю, що ми повинні дати їм час...» – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, близько двох десятків країн призупинили фінансування UNRWA на час розслідування. Серед них – США, Велика Британія, Нідерланди, Італія, Німеччина, Австралія, Швейцарія.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав їх відновити фінансування UNRWA.

Міжнародний суд ООН зобов’язав Ізраїль вжити всіх необхідних заходів для запобігання актам геноциду в Газі, а також для поліпшення гуманітарної ситуації в секторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-