Глави міноборони США та Британії обговорили подальшу підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін зустрівся в середу в Пентагоні з британським колегою Грантом Шаппсом, щоб обговорити спільні виклики, які стоять перед країнами та альянсом НАТО, у тому числі, подальшу спільну допомогу Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, передає Укрінформ.

Зокрема, сторони обговорили «посилення атак з боку бойовиків, пов’язаних з Іраном на сили США на Близькому Сході; незаконні напади хуситів на міжнародне судноплавство в Червоному морі; постачання гуманітарної допомоги до Гази; продовження підтримки України обома країнами».

Крім того, під час зустрічі йшлося про підготовку до саміту НАТО в Вашингтоні, який має відбутися в липні цього року, а також взаємодію у форматі AUKUS.

Читайте також: У Конгресі США залишається двопартійна підтримка України - Білий дім

«Зустріч завершилася підтвердженням тісного й тривалого партнерства між США й Великою Британією, а також відданості міжнародному порядку, заснованому на правилах»,- підкреслили в американському відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак відвідав Київ, де запевнив у продовженні підтримки українського народу. Крім того, Сунак і Зеленський підписали безпекову угоду на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО. Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до приєднання України до НАТО.