У Конгресі США залишається двопартійна підтримка України - Білий дім

У Конгресі США залишається двопартійна підтримка України - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США не вважає, що процес ухвалення додаткової допомоги Україні провалився в Конгресі, оскільки зусилля продовжуються, і це фінансування, яке було узгоджене з українськими партнерами, є життєво необхідним зараз для України.

Про це заявив у середу координатор Ради нацбезпеки України Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

У відповідь на запитання, чи вважає він, що законопроєкт з реформою на кордні та допомогою Україні провалився, Кірбі відповів чітко: «Ні».

Коли з боку журналістів пролунало зауваження, що затягування процесу законодавцями лише грає на користь Путіну, представник адміністрації підкреслив, що не критикуватиме членів Конгресу.

«Ми віримо, що існує потужна двопартійна й двопалатна підтримка України. І керівники комітетів у Палаті представників – наглядового, з питань розвідки, закордонних справ – усі вони підтримують Україну», - зазначив Кірбі.

Читайте також: Рішення про допомогу Україні Конгрес найпевніше ухвалить у лютому - експерт

Він наголосив, що переговори над законопроєктом, який зможе розблокувати допомогу Україні, продовжуються. І поки навколо цього питання точаться дискусії, Сполучені Штати вже понад місяць не можуть надіслати Україні допомоги, яка є вкрай необхідною.

«Це те, що нам потрібно, це було продумано, вивірено, вдумливо обговорено з нашими українськими колегами. Нам зараз потрібне це фінансування», - зазначив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час візиту до Києва висловила впевненість, що Конгрес проголосує за надання допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-