США погрожують санкціями всім, хто допомагає Ірану розробляти БПЛА і ракети

Уряд США запровадить санкції стосовно осіб, компаній та країн, які ведуть з Іраном бізнес, пов’язаний із розробками БПЛА чи балістичних ракет або забезпеченням передачі озброєнь з ІРІ в росію.

З такою заявою виступив на брифінгу у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США без вагань застосують санкції та інші заходи проти порушників», - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він зауважив, що росія посилює альянс з Іраном, весь світ та особливо країни регіону вважають це «суттєвою загрозою» й уважно спостерігають за розвитком подій.

Читайте також: МЗС офіційно звинувачує Іран у співучасті в агресії рф проти України

Пател нагадав, що Сполучені Штати повідомляли про плани продажу Іраном сотень бойових безпілотників різних типів росії, а також про навчання російських військових оперувати цими дронами. Нинішні події, пов’язані з ударами іранських безпілотників по українських містах, стали підтвердженням того, що дані розвідки були точними.

«Ми продовжимо уважно стежити за цим»,- заявив представник Держдепу.

Читайте також: ЄС запровадив нові санкції проти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок рф завдала 9 ракетних і 39 авіаційних атак по Україні. За інформацією ЗСУ, для ударів рф використала крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, рф продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва «Shahed -136».