росія за добу завдала дев’ять ракетних і 39 авіаційних ударів по Україні

росія за добу завдала дев’ять ракетних і 39 авіаційних ударів по Україні

Дані Генштабу
Укрінформ
В Україні за добу росіяни завдали 9 ракетних і 39 авіаційних ударів, здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Генерального штабу ЗСУ, передає Укрінформ.

«Протягом поточної доби противник завдав 9 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 25 населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед цих населених пунктів - Київ, Запоріжжя; Козача Лопань і Стрілеча Харківської області; Красногорівка, Терни, Соледар і Мар’їнка Донецької області, Білогірка Херсонської області; а також інші населені пункти Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської та Сумської областей.

За інформацією ЗСУ, для ударів росія використала крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Окрім того, рф продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва «Shahed -136».

У Генштабі заявили, що рф намагається утримати тимчасово захоплені території і зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Водночас росіяни не залишають спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Фото: Генштаб ЗСУ

За даними військових, за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки росіяни у районах населених пунктів Спірне, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Мар’їнка, Красногорівка, Побєда та Невельське Донецької області.

«Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення», - уточнюється у повідомленні.

При цьому на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Тут проводиться планова ротація підрозділів збройних сил білорусі, що залучаються до охорони державного кордону.

Читайте також: Повітряні сили уточнили: за ранок знищили 37 із 43 дронів, випущених росією

«Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БПЛА «Shahed -136» з території республіки білорусь», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що на інших напрямках противник так само здійснював обстріли. Зокрема, на Сіверському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Попівка і Ходино Сумської області.

На Слобожанському напрямку обстріли здійснювалися з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, у районах населених пунктів Висока Яруга, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Козача Лопань, Огірцеве та Гатище.

На Краматорському напрямку обстріли здійснювалися з танків та артилерії вздовж лінії зіткнення, - зокрема, у районах населених пунктів Греківка, Стельмахівка, Зарічне, Киселівка, Терни та Ямполівка.

Фото: Генштаб ЗСУ

На Бахмутському та Авдіївському напрямках росіяни здійснювали обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення.

«На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 25 населених пунктів. Серед них - Велика Новосілка, Павлівка, Ольгівське та Малі Щербаки», - зазначається у повідомленні.

За даними Генштабу, на Південнобузькому напрямку рф здійснює оборону раніше зайнятих рубежів та позицій, обстрілює об’єкти військової та цивільної інфраструктури. Тут вогневого ураження зазнали райони понад 35 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Як повідомлялося, у ОК «Південь» заявили, що підрозділ ППО знищив на Одещині ворожий безпілотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-