рф визнає Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять до НАТО

НАТО є ворогом рф, тому у разі вступу Швеції та Фінляндії в Альянс у росії буде вжито дзеркальних дій, а території країн стануть мішенню чи можливою мішенню для удару.

Про це перший заступник представника рф в ООН дмитро полянський сказав в інтерв’ю американському виданню UnHerd.

«Вони знають, що момент, коли вони стануть членами НАТО, означатиме певні дзеркальні дії з боку росії... Якщо на цих територіях будуть підрозділи НАТО, ці території стануть мішенню чи можливою мішенню для удару», – сказав полянський.

Читайте також: Сейм Литви закликав Швецію та Фінляндію подати заявку до НАТО

російський дипломат сказав про те, що НАТО є ворогом рф, тому у разі вступу Швеція та Фінляндія з нейтральних країн перетворяться на «частину ворога» та нестимуть усі ризики.

Щодо євроінтеграційних прагнень України, то за словами полянського, членство України в ЄС більше не може бути частиною будь-якої мирної угоди.

полянський також висловив абсолютну впевненість, що «росія використає ядерну зброю, якщо зіткнеться з екзистенційною загрозою».

Читайте також: Після нападу росії на Україну 70% населення Фінляндії підтримують членство в НАТО

Як повідомлялося, агресія рф проти України, однією з цілей якої путін оголосив намір не допустити розширення НАТО, призвела до прямо протилежних результатів: Альянс значно посилив свою військову присутність на східному фланзі, розгорнув ще чотири бойові групи - у Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині - на додачу до бойових груп у Польщі та у країнах Балтії.

Читайте також: Президент і прем'єр Фінляндії – за якнайшвидше подання заявки про членство в НАТО

Крім того, Фінляндія і Швеція, які тривалий час дотримувалися нейтрального статусу, наразі активно обговорюють можливість повноправного входження до Альянсу для зміцнення власної та європейської безпеки.