У росії зупиняється виробництво танків - розвідка

У російській федерації зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

"На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок введених санкцій. «Уралвогонзавод» (Нижній Тагіл) - це російський виробник бронетехніки, в першу чергу, основного танка рф Т-72. Від початку війни в Україні підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами. Збільшення відсоткових ставок за кредитами, відсутність коштів для обслуговування валютних кредитів, підвищення цін та матеріали та комплектуючі (зокрема, броньована сталь) – ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, попри широко розрекламоване "імпортозаміщення", росія не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без продовження постачань імпортних комплектуючих.

"Відтак, завод вимушений шукати розв'язання фінансових проблем, в тому числі вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, в тому числі танків Т-90 і Т-14 (Армата)", - повідомили в ГУР.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти 60 провідних компаній російського ВПК

За інформацією української розвідки, на Уралвагонзаводі створено "оперативний штаб". Основним напрямком роботи він визначив ремонт військової техніки, пошкодженої у війні з Україною.

Читайте також: Втрата «Москви» змусить рф переглянути свою позицію в Чорному морі – британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, у росії через інфляцію та міжнародні санкції буксує виконання військового замовлення. А наполягання міністерства оборони рф на фіксації цін призводить лише до збитків для визначеного "єдиного виконавця" військового замовлення".