Через сутички в Косово постраждали шестеро поліцейських

Унаслідок сутичок у косовській Митровиці вогнепального поранення зазнав один серб, були поранені також шестеро поліцейських з Косово.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Косовська поліція повідомила, що її офіцери зустріли опір у Митровиці, коли проводили операцію з вилучення контрабандних товарів.

У заяві йдеться, що поліція відреагувала, коли протестувальники у Митровиці застосували проти офіцерів ручні гранати. Було заявлено про поранення шістьох поліцейських.

Читайте також: Генсек НАТО та спецпредставник ЄС обговорили деескалацію на півночі Косова

Державне телебачення Сербії показало людей, які тікали від сльозогінного газу. Подібні сутички були зафіксовані у сусідньому місті Звечан.

Очільник зовнішньої політики ЄС Жосеп Боррель закликав негайно припинити насильство на півночі Косово, додавши, що усі "відкриті питання повинні вирішуватися шляхом діалогу за сприяння ЄС" між Белградом та Приштиною.

Президент Сербії Александар Вучич сьогодні виїхав з Белграда до сербського міста Рашка, щоб зустрітися з представниками косовських сербів.

Читайте також: Посли ЄС дійшли згоди щодо гарантії членства для Західних Балкан - ЗМІ

Голова уряду Сербії Ана Брнабіч закликала НАТО втрутитися та припинити насильство.

У свою чергу прем'єр-міністр Косово Альбін Курті сказав: "Ми не будемо терпіти злочинність та злочинні угруповання і з ними боротимуться. Ми будемо боротися та припинимо контрабанду".

Як повідомлялося, 30 вересня влада Косово та представники уряду Сербії домовилися про деескалацію на кордоні в регіоні Північного Косово. Угоди досягли за міжнародного посередництва.

Читайте також: ЄС закликав Белград і Приштину до негайної деескалації на півночі Косова

Напередодні етнічні серби у Косово, обурені новим рішенням влади Косово щодо зняття сербських номерних знаків з автотранспорту, що прямує з Сербії, заблокували кордон між Косово та Сербією вантажівками.

Фото: kosovo-online.com