Чехам дозволять ходити на дискотеки

Влада Чеської Республіки з початку серпня ще більше послаблює коронавірусні обмеження на тлі стабільної епідеміологічної ситуації.

Про це, як повідомляє Укрінформ, заявив міністр охорони здоров’я Адам Войтех.

«Враховуючи те, що епідемічна ситуація стагнує, ми вирішили ухвалити з 1 серпня ще один пакет послаблень. Ми дозволимо танцювати людям, які були щеплені, перехворіли протягом останніх 180 днів на COVID-19 та одужали, або мають негативий тест не старший за 24 години. Вони зможуть на законних засадах танцювати у відповідних закладах, на дискотеках», - сказав Войтех після засідання уряду в понеділок.

Читайте також: У Чехії зафіксували рекордно низьку захворюваність на COVID-19

Окрім того, дозволена кількість глядачів на спортивних і культурних заходах буде збільшена з 5 тисяч до 7 тисяч на свіжому повітрі та з 2 тис. до 3 тис. у приміщеннях. На дитячих заходах кількість учасників буде підвищена з 500 до 1 тисячі.

Також з 1 серпня басейнам і купальням буде дозволено функціонувати на повну потужність, а не лише 75%, як зараз. При спортивних тренуваннях усі обмеження щодо кількості учасників будуть скасовані.

Читайте також: Пʼять країн Євросоюзу можуть ввести нові COVID-обмеження на кордоні

На екскурсіях у замках у групах до 20 відвідувачам не треба буде надавати підтвердження відсутності інфекції.

За останню добу в Чехії, за даними МОЗ, було підтверджено 75 нових випадків інфікування. Кількість захворювань упродовж 7 днів становить 13 на 100 тисяч. У лікарнях наразі знаходяться 32 людини.