Туреччина назвала звіт США щодо торгівлі людьми прикладом подвійних стандартів

Туреччина вважає звіт Держдепу США про торгівлю людьми за 2021 рік, у якому вказується відповідальність країни за вербування дітей для участі у бойових діях, виявом подвійних стандартів та лицемірства.

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, повідомляє власкор Укрінформу.

«Це найяскравіший приклад подвійних стандартів і лицемірства, коли США відверто обмовляє Туреччину з цього питання, одночасно чітко підтримуючи та озброюючи PKK/PYD/YPG - терористичну організацію, яка вербує дітей та використовує їх для терористичних актів у Сирії та Іраку», - йдеться в заяві МЗС Туреччини.

Читайте також: Схема з нелегалами до ЄС: вербувальникам українських моряків оголосили ще дві підозри

У заяві наголошується, що звіт Державного департаменту США про торгівлю людьми за 2021 рік підтверджує, що Туреччина активізувала свої зусилля по боротьбі з торгівлею людьми.

«Туреччина докладає всіх зусиль для запобігання злочинам торгівлі людьми, покарання винних та захисту жертв. "План дій з прав людини" та його бачення "вільної особистості, сильного суспільства та більш демократичної Туреччини", підписаний нашим президентом, також передбачає ефективну боротьбу з торгівлею людьми і є свідченням нашої рішучості», - заявили в МЗС країни.

Читайте також: Мін'юст США розслідує, чи лобіював Джуліані інтереси Туреччини - Bloomberg

Анкара повністю відкидає звинувачення у причетності до вербування дітей для участі у бойових діях.

Як відомо, Туреччина неодноразово звинувачувала США у підтримці підрозділів PKK/PYD/YPG, зокрема у Сирії. Ці організації визнані терористичними в Туреччині та ряді інших країн світу.