Посольство США попередило американців про безпекову ситуацію у Криму та на сході України

Безпекові умови у Криму та на кордоні України можуть змінитись з мінімально завчасним попередженням або раптово.

Як передає Укрінформ, про це Посольство США в Україні зазначило у повідомленні для американських громадян у Твіттері.

"До уваги громадян США: Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні продовжує стежити за ситуацією з Росією в окупованому Криму та вздовж кордонів України, де умови безпеки можуть змінитися з мінімально завчасним попередженням або раптово", - йдеться у дописі.

Читайте також: Байден запровадив надзвичайну ситуацію у США через дії Росії

Зазначається, що дипломатичне відомство продовжує відстежувати ситуацію з Росією в окупованому Криму та на кордоні України.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати запроваджують нові санкції та обмеження проти Росії, включно з випровадженням російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів та суверенітету США.

Читайте також: Байден закликав Росію до деескалації

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ біля державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що, окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.